tisdag 30 december 2008

Stämning


Stämningen i världen är så klart svart och dyster med inslag av fascism och kafka-byråkrati. Vi vill dock undvika att kopiera den stämning som finns i 40K-spelet och i rollspelet dark Heresy- även om vi snor delar av världen. Allting är inte svart eller vitt. Det finns saker som inte är extrema, överballa eller tokkonstiga.

Vi vill ha en värld att spela i som påminner om Bladerunner, Hellraiser och Aliens. Det är framtid. Det är svart och dystopiskt. Det är jävligt. Men det finns kärlek och hopp också, det finns vanliga människor och fungerande bostadskvarter. Det finns bröllop, och kärlek och barnafödsel, det finns dagis och liv och hopp. Demoner och kaos är krafter som infekterar men som sällan syns eller pratas om….

Akolyter och inkvisitorer är människor som tvekar och hoppas och benådar ibland. Ingen är en maskin… förutom de som faktiskt är maskiner…

Vi ahr inte uberballa tekniska saker, folk går inte omkring i power-armour, utan snarare i jeans och shorta. Folk som ser en person med draget vapen springer åt andra hållet. Man kan inte gå genom en stad med stora mekaniska slangar genom huvudet utan att bli konfronterad av polisen.
Ord som är bra: Mörkler, detektivarbete, hopp, tvivel, regn, förtvivlan, korruption, hemligheter, förräderi, självmord, vilda önskningar, galenskap, ångest, familj, vänskap som hotas

1 kommentar: